De Noorse taal

Het Noors is een Noord-Germaanse taal uit Scandinavië die door meer dan 4,5 miljoen sprekers wordt gesproken. Het Noors is de op één na grootste Scandinavische taal. Omdat het erg lijkt op het Deens en het Zweeds, kunnen mensen in Scandinavië het Noors prima verstaan en lezen. Bovendien heeft het Noors veel leenwoorden uit het Duits overgenomen. De klanken van het Noors zijn, net als die van het Zweeds, kenmerkend door de intonatie en de melodie. Er zijn in Noorwegen veel verschillende dialecten die soms erg van elkaar kunnen afwijken. Onderling is het echter algemeen geaccepteerd om deze dialecten te gebruiken. Anders dan het Zweeds en het Deens kent het Noors twee schrijftalen: Bokmål en Nynorsk. Het overgrote deel van de Noren schrijft Bokmål, dat erg verwant is aan het Deens.

Noorwegen

Noorwegen ligt in het noorden van Europa. Het is een enorm lang land. Van het zuiden naar het noorden is het bijna 3.000 kilometer lang, terwijl de breedte van het land op sommige plekken slechts een paar kilometer is. Noorwegen hoort als enige Scandinavische land niet bij de Europese Unie, maar is erg welvarend en ontwikkeld.

Noorse vertaling

Noren spreken erg goed Engels, maar op de zakelijke markt wordt de voorkeur gegeven aan de communicatie in de eigen taal. Een juiste Noorse vertaling van uw teksten is dus een goede investering als u uw producten of diensten wilt verkopen in Noorwegen. Wij kunnen u helpen bij het vertalen van uw teksten. Een goede Noorse vertaling van uw website, marketingteksten of zakelijke communicatie draagt bij aan het verhogen van uw omzet. Een goede vertaling wekt de interesse bij honderden nieuwe klanten in Noord-Europa. Wij helpen u graag bij de presentatie van uw diensten en producten in de eigen taal van het land met goed geformuleerde teksten.

Onze Noorse vertalers

Onze gespecialiseerde Noorse vertalers vertalen allerlei soorten teksten, variërend van reclame tot zakelijke documenten en van mode tot IT-gerelateerde teksten. Dankzij onze samenwerkingen met hoogopgeleide vertalers zijn we altijd in staat om de beste vertaler voor uw teksten te selecteren. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw Noorse vertaling.

Kwaliteitsgarantie

Bij ons krijgt u een unieke kwaliteitsgarantie. Als de Noorse vertaling niet naar volledige tevredenheid is vertaald, passen we de tekst aan tot het gewenste eindresultaat is bereikt. De kwaliteitsgarantie geldt tot acht dagen na levering van uw vertaling.